Ghidul gentlemanului - Legendary

GHIDUL GENTLEMANULUI

Costumul bespoke, made to measure, ready to wear și diferențele dintre ele

 

15 Noiembrie 2017

 

La prima vedere, costumul pare o piesă vestimentară simplistă: sacou cu rever, buzunare, nasturi pe partea dreaptă, având un croi cambrat sau lejer, însoțit de o pereche de pantaloni slim fit sau drepți. Lucrurile stau, însă diferit. Adevărata personalitate a unui costum este mult mai complexă. Ea ți se dezvăluie cu adevărat abia în momentul în care îl probezi. Diferența va fi întotdeauna în senzația pe care ți-o oferă țesătura costumului, în felul în care croiala acestuia se așază pe forma corpului tău și în măiestria cu care au fost combinate diverse texturi și culori. Luând în considerare toate aceste detalii, costumele pot fi clasificate în 3 categorii: costume bespoke, costume made to measure și costume ready to wear.

 

 

Costumul bespoke

Photo by Dương Trần Quốc on Unsplash

 

De departe cel mai rafinat tip de costum dintre cele trei, această piesă este creată, în întregime, după măsurile, preferințele și indicațiile tale, de către și sub recomandarea unui croitor cu experiență. Ce face ca acest tip de costum să fie special este, în principal, croiala, pentru care ți se vor lua foarte multe măsurători. Având toate aceste informații, croitorul va putea crea un costum care se va așeza perfect pe forma corpului tău, din orice unghi și luând în considerare toate mișcările pe care le vei face. Ex. sacoul va urma întocmai curbura spatelui, mâneca va face cutele potrivite la îndoirea mâinii, pantalonul va fi comod chiar și atunci când vei face mișcări mai ample.

_____

Procesul de creație al unui costum bărbătesc bespoke este unul complex:

Se începe prin conceperea unui tipar personalizat, care influențează alegerea stofelor. Costumele bespoke Legendary sunt create, de la materialul de bază și până la căptușeală, din cele mai fine țesături Holland & Sherry, cu o tradiție de peste 150 de ani în arta textilelor. Prin colecția de stofe 2017 îți oferim o varietate de texturi și culori, potrivite atât pentru costume casual, cât și pentru costume de ocazie.
Se poate spune că un costum bespoke respectă cea mai veche tradiție a croitoriei: unele modele necesită cusături manuale, iar pentru a ajunge la o potrivire perfectă este nevoie de cel puțin două, trei sau patru probe. Din acest motiv, crearea efectivă a unui costum bespoke poate dura între câteva săptămâni și câteva luni. Bineînțeles, acest lucru înseamnă și o investiție financiară mai mare, justificată prin faptul că, în final, costumul pe care îl primești este un produs de lux, personalizat, unic și irepetabil. Împreună putem stabili o întâlnire cu croitorul nostru, alături de care vei transforma viziunea ta într-un costum bespoke care îți reflectă cu exactitate stilul.

Costumul made to measure (MTM)

Photo by Craig Whitehead on Unsplash

Un costum made to measure are în spate un proces de creație ce durează mult mai puțin decât în cazul costumelor bespoke (doar câteva săptămâni). Inițial, vei proba unul dintre costumele existente în salonul nostru, putând să modifici lucruri precum lungimea, lărgimea și alte câteva ajustări simple. Pentru că este vorba de un număr mai mic de măsurători, respectiv modificări și timpul de execuție va fi mai scurt.

Costumul made to measure îți oferă posibilitatea de a alege un alt rever, stil de buzunar sau tip de cusătură, dintre cele întâlnite la celelalte costume made to measure din salon.

Pe lângă aceste detalii, costumul made to measure îți oferă posibilitatea de a alege un alt rever, stil de buzunar sau tip de cusătură, dintre cele întâlnite la celelalte costume made to measure din salon. Și în cazul costumului made to measure vei putea selecta materialele dorite, așa cum se întâmplă în cazul costumelor bespoke. Lipsa unui croitor care să te îndrume va fi compensată de limitările impuse de modelul existent. Vei avea ca inspirație modelele stabilite de designer, cu diverse tipuri de combinații de texturi și culori, asupra cărora vei putea interveni - varietatea de stofe pusă la dispoziție pentru costumele made to measure îți va permite să obții un costum cu totul diferit.

În final, vom trimite la atelierul nostru dimensiunile tale, împreună cu tipurile de țesături alese, urmând să primești un costum made to measure adaptat în funcție de cerințele tale.

 

Costumul ready to wear (RTW)

Aceasta este cea mai rapidă și mai convenabilă variantă de costum, ce presupune alegerea unui model deja executat, în care nu este inclusă opțiunea de personalizare. În ciuda croiului standard, costumul ready to wear poate fi cea mai potrivită variantă pentru o persoană cu o conformație apropiată de etalonul stabilit în industrie (umeri aflați la aceeași înălțime, picioare și mâini lungi). Cel mai important avantaj al acestui tip de costum este faptul că îl poți proba și achiziționa în aceeași zi, scoțând din ecuație timpul lung de așteptare necesar în cazul celorlalte două tipuri de costume bărbătești.

Cu toate că vorbim despre costume redy to wear, în salonul nostru, aceste tipuri de costum păstrează o rigurozitate a croiului și o înaltă calitate a materialelor, reprezentând o opțiune viabilă chiar și pentru un cavaler obișnuit doar cu costume bespoke.

Photo by Gez Xavier Mansfield on Unsplash

 

 

15 Noiembrie 2017